الدكتور مشاكس
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الدكتور مشاكس


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 $الفطير المشلتت 2خطوة خطوة بالملى وسهلة$

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
لمسات ناعمه
كبيرة مشرفين ومراقبة عامة
لمسات ناعمه


عدد الرسائل : 450
الاوسمة : $الفطير المشلتت 2خطوة خطوة بالملى وسهلة$ Vbfs2
احترامك لقوانين المنتدى : $الفطير المشلتت 2خطوة خطوة بالملى وسهلة$ 111010
رقم العضوية : 3
تاريخ التسجيل : 09/04/2008

$الفطير المشلتت 2خطوة خطوة بالملى وسهلة$ Empty
مُساهمةموضوع: $الفطير المشلتت 2خطوة خطوة بالملى وسهلة$   $الفطير المشلتت 2خطوة خطوة بالملى وسهلة$ Emptyالأربعاء أبريل 30, 2008 10:31 am

$بسم الله الرحمن الرحيم$


$المقادير$


كوب دقيق +1كوب ماء دافىء للعجن+ معلقة ملح + قشطة + سمنة بلدى + زيت ذرة.


$الطريقة$



نقوم بتحضير الدقيق ونضع علية الملح ونخلطهم مع الدقيق ونضع علية الماء الساخن ونقوم بالعجن ونستمر فى العجن5 دقائق الى10 حتى تلين العجين وبعد ذلك نتركها ترتاح ونضع عليها معلقة زيت ذرة ليسهل العجن على وشها وبعد ذلك نتركها فى الفريزر 15 دقيقة وبعد ذلك نخرجها من الفريزرونقوم باحضار صنية سلستين واسعة خالص او ممكن الى عندهم رخامة عريض قوى ممكن يستعملوها ونقوم بوضع الزيت على الصنيةونضع عليها العجينةونقوم بفرد العجينة بايديناوبعد ذلك نقوم بشد العجينة من جميع الاطراف بايدينامع اضافة الزيت على الوش ونفرد العجينةبايدينا من جميع الاطراف حتى تكون العجينة رقيقة خالص وكل اما نشد العجينة اكتر ونرقها اكتر بتدى نيجة جميله ولو جزء من العجينة اتقطع وانتى بتشديها مفيش مشكلة كملى عادى وبعد ذلك اما انتهينا من اهم مرحلةوياجماعة بعد منفرد العجينة خالص بتكون ارق من ورقة الكراسةنقوم باخذ السمنة ونفركها بايدنا حتى تلين ونقوم بفردها فى نصف الفطيرةوبعد ذلك ناخذ الاطراف كلها ونطبقها على عالعجنة زى ما بنيجى نعمل المركبةمش بناخد كل جمب ونطبقةاهوا كداوكل اما نطبق جمب نضع علية القشطة والسمنة وممكن نخلط السمنة مع القشطةونقعد نطبق كل جمب لغاية لما نوصل لقلب العجينةبس مننساش السمنة والقشطة تحت كل راق السمنة والقشطةوبعد ذلك لما وصلنا للا خر ولمينا العجينة على بعضهانقوم باحضار صنية واسعة ونقوم بفرد العجينة بايديناواحنا بنفردها هنحس ان هيا مورقةوبعد الفردنضع على الوش باقى السمنة والقشطة ونتركها 10 دقائق حتى يتشرب السمن العجينة علشان يديها ريحة حلوة وبعد ذلك نضعها فى الفرن حتى تستوى.
[/b]

[b]$وبالهنا والشفا $
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
$الفطير المشلتت 2خطوة خطوة بالملى وسهلة$
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الدكتور مشاكس :: المطبخ الشامل-
انتقل الى: